ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά(προτιμήστε το νωπό,το οποίο θα βρείτε στα ψυγεία του σούπερ μάρκετ)
  • 150-200γρ.βούτυρο αγελάδος,λιωμένο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 1κιλό φρέσκο γάλα,πλήρες
  • ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι,ακέρωτο
  • 200γρ.ζάχαρη λευκή,κρυσταλλική
  • 130γρ.κορν φλάουρ
  • 4αυγά μεσαίου μεγέθους άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΦΥΛΛΟ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150βαθ.στον αέρα.Ξεδιπλώνουμε το πακέτο φύλλων και το κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι,κάθετα προς τη μεγάλη πλευρά.Μοιράζουμε τα κομμένα φύλλα σε τρεις ισάριθμες στοίβες.Αν υπολογίσουμε ότι κάθε πακέτο έτοιμου φύλλου κρούστας από το σούπερ μάρκετ περιλαμβάνει 11-15 φύλλα,τότε κάθε στοίβα που θα φτιάξουμε θα πρέπει να έχει από 7εώς10 φύλλα.Με ένα πινέλο αλείφουμε ένα-ένα τα φύλλα κάθε στοίβας με το λιωμένο βούτυρο και τα τοποθετούμε ξανά το ένα πάνω στο άλλο.Μεταφέρουμε τις στοίβες σε ταψιά πάνω σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε για 40λεπτά,έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.Αν δεν χωράνε όλες μαζί  θα τις ψήσουμε σε 2 δόσεις.Καθώς ψήνονται τα φύλλα θα ξεχωρίσουν μεταξύ τους και θα γίνουν τραγανά.Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν έτσι όπως είναι τοποθετημένα σε στοίβες.Αν δεν συναρμολογήσουμε το μιλφέιγ εντός της ημέρας,τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα διατηρούμε εκτός ψυγείου.

ΚΡΕΜΑ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με το ξύσμα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.Εν τω μεταξύ,ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά,με έναν αυγοδάρτη ή μια κουτάλα.Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα,αποσύρουμε από την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το 1/3 του γάλακτος στο μείγμα των αυγών.Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα.Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά κ συνεχίζουμε το ανακάτεμα,με γρήγορες κινήσεις,έως ότου δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει.Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε αμέσως σε ένα επίπεδο σκεύος π.χ πυρέξ η ρηχό τάπερ,ώστε να μην παραμείνει στη ζεστή κατσαρόλα και ψηθεί το αυγό.Την απλώνουμε ομοιόμορφα και τη σκεπάζουμε με διάφανη πλαστική μεμβράνη,η οποία θα πρέπει να αφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας,για να μην πιάσει κρούστα καθώς κρυώνει.Αφήνουμε εκτός ψυγείου για 1 ώρα,ώστε να κρυώσει κάπως και έπειτα τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2ώρες να σφίξει.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη ή με το μίξερ πολύ καλά,ώστε να μαλακώσει ξανά και να γίνει λεία,αφράτη και μαλακή.Τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα κορνέ και απλώνουμε το 1/2 πάνω στη μία στοίβα φύλλών.Καλύπτουμε με μία δεύτερη στοίβα φύλλων συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με την τρίτη στοίβα φύλλων.Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κόβουμε σε κομμάτια.

Written by